относно делегирането на задачата за предоставяне на обществена услуга за широколентов оптичен кабел (Франция, департамент Тарн)

Petitioner
1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1 supporter 1 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията твърди, че Съветът на департамент Тарн (Франция) е нарушил законодателството на ЕС и е злоупотребил с европейски субсидии. Съответното решение делегира предоставянето на обществената услуга за широколентов оптичен кабел в департамент Тарн. Това решение е взето на 18 май 2018 г., без предварителното становище на Консултативната комисия на местните обществени услуги (CCSPL – Консултативна комисия на местните обществени услуги). Според проучванията, извършени от вносителя на петицията, тази Консултативна комисия на местните обществени услуги, може дори да не е създадена. Решението за възлагане на обществена услуга е взето в дългосрочен план (+ 25 години) и възлиза на 400 милиона евро. Такъв проект и решението следва, според вносителя на петицията, да бъдат редовно наблюдавани от Консултативната комисия на местните обществени услуги, както е предвидено в законодателството на ЕС. По отношение на субсидиите на ЕС, вносителят на петицията заявява, че департаментът Тарн е посочен като ръководител на Мрежата за обществена инициатива (Réseau Initiative Public). Той потвърждава, че това е условие за получаване на финансови вноски от участващите партньори (включително ЕС). Последващото предоставяне на средствата за използване от частноправен субект противоречи на съществуващата рамка. В резултат на това частноправният субект може евентуално да се възползва от субсидиите, а не общността като цяло.

Link to the petition

Image with QR code