Mjedis

European Commission: Less microplastic emissions from washing machines! Adjust energy label!

Peticioni drejtohet tek
European Commission
226 mbështetësit
0% arritur 50.000 për objektivin e mbledhjes
 1. Filluar 08.02.2021
 2. Mbledhja akoma > 6 Wochen
 3. Nënshtrim
 4. Dialog me marrësin
 5. Vendim
Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

Synthetic fibers from washing machines make up a large part of the microplastics in the world's oceans. [1]

Adapted washing processes (low temperatures, low spin rates) and waste water filters can drastically reduce the number of synthetic fibers in waste water. There are no EU guidelines to limit the amount of microplastic a washing machine is allowed to emit.

The aim of this petition is to ensure that manufacturers of washing machines are involved in the solution of this problem.

We, the undersigned, call on the European Commission to add the point "Emission of microplastics" to the energy label of washing machines and to specify limit values for new devices.

Please support this petition with your signature.

arsye

In order to reduce pollutant emissions in road traffic, the EU regularly sets stricter limit values ​​- and vehicle manufacturers have to adhere to them.

This is different with household appliances. The EU does indeed have the energy label. This certifies that household appliances work particularly efficiently and thus consume little electricity and water. This is a good decision-making aid for customers - as these devices save money in the long term - and at first glance they are even good for the environment.

However, washing machines emit hundreds of thousands of synthetic fibers with each wash cycle. Multiplied by billions of wash cycles worldwide, this results in a gigantic amount of microplastic that reaches rivers, lakes and oceans almost unfiltered via sewage. Day after day, year after year.

Synthetic fibers from washing machines make up a large part of the microplastics in the world's oceans nowadays!

And once it arrives in the food chain, sooner or later it ends up on our plate.

[1] Source: IUCN Plastics Report (Seite 34)

Weblinks:

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Martin Henke nga Kelmis
Pyetje për iniciatorin

Kjo kërkesë është përkthyer në gjuhët vijuese

Versioni i ri i gjuhës

lajm

 • Dear supporters,

  Thank you for signing the petition! There is already far too much microplastic in the environment, so we need to act urgently! The more supporters the petition has, the higher priority it will be given. That's why we need to find many more supporters quickly. Please talk to friends and relatives, family and colleagues! Share it on social networks!

  Each of us can contribute to an exponential growth of the petition. If everyone finds just two more supporters within two days, we will already have 100000 signatures in about two weeks!

  Kind regards
  Martin

 • Sehr geehrte Unterstützende,

  die Petition wurde gemäß unserer Nutzungsbedingungen überarbeitet. Die temporäre Sperrung wurde wieder aufgehoben und die Petition kann nun weiter unterzeichnet werden.

  Wir bedanken uns für Ihr Engagement!

  Ihr openPetition-Team

Asnjë PRO argument ende.

Asnjë argument CONTRA akoma.

Pse njerëzit firmosin

 • 21 orë më parë

  We Need To Get Polyester Clothing Boycotted Too. I Love The Filter Idea, All Washing Machines And Dryers Should Have That!!

 • Ben Brawn Medowie

  1 ditë më parë

  I'm not even in the EU but if the EU do it then it might flow on to other countries. There is just too much microplastic getting into the environment and it isn't right.

 • 2 ditë më parë

  There is no control over the spread of microplastics in the environment, the biosphere, the food chain and our bodies. Microplastics are harmful for small animals and they may be harmful for humans as well.

 • Jennifer Miller , Cincinnati

  2 ditë më parë

  Microplastics in our oceans are one of the most worrisome and problematic challenges facing all countries as we source so much of our food from the world's oceans

 • 3 ditë më parë

  Microplastica zijn zeer schadelijk voor mens en dier. Daardoor dus slecht voor het milieu.

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/european-commission-less-microplastic-emissions-from-washing-machines-adjust-energy-label/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani

openPetition është bërë një platformë të lirë dhe jo-fitimprurëse në të cilin qytetarët një shqetësim i përbashkët në publik, të organizuar dhe të angazhohen në dialog me politikë.

openPetition International