Anya, Apa, Gyerekek – Európai Polgári Kezdeményezés a házasság és a család védelmében

Petitioner not public
Európai Bizottság
0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

0 supporters 0 in European Union

Petition process is finished

1. Launched 2015
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Finished

This is an European Citizens' Initiative.

Egy horizontálisan alkalmazható szabályozás, amely meghatározza a házasság és a család értelmezését az EU-ban: a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, és a család a házasságon és/vagy leszármazáson alapul. A „család” és „házasság” fogalmának egyre inkább megjelenő töredezettsége problémát okoz az EU számára. Az EU szabályozás mindkét fogalomra tesz utalásokat, de a szavak jelentése egyre kevésbé egyértelmű, az uniós irányelvekben többféle definíciót használnak. A kezdeményezés célul tűzte ki ennek orvoslását egy, az Európai Unióban használatos, minden tagállamban elfogadott definíció meghatározásával. Az Alapjogi Charta 9. cikkével összhangban a kezdeményezés teljes mértékben tiszteletben tartja a tagállamok hatáskörét a házasság és család szabályozását illetően.

Link to the petition

Image with QR code