СПАС ЗА ЕЗЕРО ТРЕСКА

The petition was blocked due to violation of our terms of use.
Petitions that violate the Terms of Use of openPetition will be terminated and are no longer publicly available.

Reason for blocking

Petitions are only admissible if the petitioner registers with his own full name or on behalf of a legal person, stating the full address and the Email address actively used. The Email address will be used for verification. The address may also be used for verification by public authorities.

The initiator of the petition was made aware of the violation of the terms of use by the openPetition editorial team and had five days to revise the petition. This did not happen. The petition was therefore blocked.

text of the petition

Езеро Треска е изградено и пуштено во употреба во 1978 година од самопридонес од вработените граѓани на град Скопје,со одбивање 2% од личен доход во траење од 5 години.
Сега,некој сака да си го приватизира овој бисер на скопјани за свои лични цели.Дали е можно нешто што е изградено со референдум,сега да се даде-продаде на општина Сарај која сега сака да го продаде целиот тој комплекс без никаков план,програма што ке се гради и каде ке се носат 550 приколки од кампот во езерото Треска.
Воедно општината почна со рушење на објекти лоцирани во комплексот,а на камперите им порача да ги дислоцираат односно тргнат своите приколки за кои уредно плаќаат по 12.300денари по сезона.Формиран е одбор на камери кои ке се борат за езерото Треска да остане во сопственост на граганите на град Скопје.


Езеро Треска е на граѓаните на град Скопје,и сакаме тоа така да остане,бидејки е направен со пари од самите граѓани на град Скопје,најзасегнати се нормално сите граѓани на кои комплексот им значи,им буди убави спомени,граѓаните кои често го посетуваат во летниот период,но засегнати се и сите сопственици на камп приколки во тамошниот камп кои уредно си плаќаат секоја година.
Во 1987 година граѓаните на град Скопје,сопственици на камп приколки,кои истите ги чувале на јавните површини,пред зградите на паркинзите,во дворовите на куќите,на јавни површини секаде низ градот,добиле документ од град Скопје,приколките да ги однесат во камп лоциран во комплексот езеро Треска,како градот би изгледал поубав и почист,по што сите приколки се однесени таму и почнуваат да кампуваат.Сакаме град Скопје и владата да ни помогнат за комплексот Треска да остане во сопственост на граѓаните на град Скопје,и да се најде соодветно решение за камп приколките кои се таму.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now