Region: Hungary
Civil rights

Éjszakai horgászat engedélyezése oltottságtól függetlenül

Parlament, Magyarország Kormánya
873 Supporters
9% achieved 10.000 for collection target
  1. Launched 01/05/2021
  2. Time remaining > 6 Wochen
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Tisztelt Magyarország Kormánya!

Ezúton szeretnénk kérni a 2021.04.30-án meghozott, éjszakai horgászattal kapcsolatos határozatuk megváltoztatását, miszerint ezentúl megindulhat az éjszakai horgászat... az oltottaknak/védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Az éjszakai horgászat egy csendes, elvonulós tevékenység, bőven megtartva az x méter távolságot, hisz gyakorlatból tudjuk, hogy nem igazán szeretünk senkinek sem keresztbe dobálni, főleg nem éjjel.

Felháborítónak tartjuk, hogy éjjel az oltatlan horgász nem tartózkodhat egyénileg a szabad levegőn, de előre már az van beharangozva, hogy más tömeges eseményeken megjelenhetnek majd az oltottak, be nem oltott 18 év alatti gyermekeikkel, maszk nélkül, egymás hegyén hátán.

A nyár beköszöntével, a szezon beindultával jelentősen megsokszorozódik a vizeink mellett sétálgató, fürdőző túristák száma, így a horgászat csaknem lehetetlenné válik napközben . Az egyetlen napszak, amikor hódolhatnánk szeretett sportunknak, az az éjszaka.

Végül, de nem utolsó sorban fontos megemlítenünk az elmúlt hosszú időszak alatt valamennyiünkben felgyülemlett stresszt, reményvesztettséget... Most, hogy a járványügyi adatok javulása illetve az oltottság előrehaladottsága némi reménnyel kecsegtet, nem győzzük hangsúlyozni a nyugodt éjszakai horgászat lélekre, s így az egészségünkre gyakorolt pozitív hatását. Ezt szeretnénk elérhetővé tenni mindenki számára.

Biztosak vagyunk benne, hogy kellő távolságtartással az éjszakai horgászok nem veszélyeztetik az eddig elért védekezési edményeket függetlenül az oltottságtól.

Tisztelettel: Bajtayné Bertalan Rita, Balatonföldvár

miniszterelnok@mk.gov.hu

erkeztetok@me.gov.hu

Reason

Egy olyan sport éjszakai művelése, amely inkább egyéni jellegű, szabadtéren zajlik, megolható(sőt) a mindenhol előírt minimum 1,5 méteres távolságtartás a horgásztársak közt, a vírus terjedése szempontjából nem veszélyezteti a társadalmat.

Thank you for your support, Bajtayné Bertalan Rita from Balatonföldvár
Question to the initiator

Translate this petition now

new language version

Why people sign

• Virág Attila Hódmezővásárhely

23 hours ago

Mert egyedül járok horgászni. Szerintem nem kell tovább ragozni.

• Horváth Viktor Mezőcsokonya

2 days ago

Mert gyakran horgászom éjszaka fogható ragadozó halfajokra (süllő, harcsa), amiknek éjszakai életmódja minden horgász által ismert. Kikapcsolódást nyújt a jelenlegi helyzetben és nincsenek zavaró kutyafürdetők, kajakosok, vizibiciklisek stb.

• Vig Gábor Tamás sajólaszlofalva

3 days ago

Azért mert engem is érdekel mert horgászok és szeretnék menni horgászni este is

• 3 days ago

Baromság az egész rendelet

• Nagykozár

3 days ago

Because everyone have rights to enjoy the nature during fishing or without, with vaccine or without.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/hu/petition/online/ejszakai-horgaszat-engedelyezese-oltottsagtol-fueggetlenuel/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET