The petition was successfully confirmed.
Health

Omogućiti epiduralnu u OB Dubrovnik u 21.st

OB Dubrovnik
3.945 Supporters
Collection finished
  1. Launched 24/10/2021
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

S obzirom da je zdravstvena zaštita u 21.st znatno napredovala od npr. 18.st i da je epiduralna u skoro svim bolnicama naprednih zemalja, apsolutno normalna stvar, mislimo da je zahtjev za omogućavanjem epiduralne u OB Dubrovnik, zapravo smiješan, ali nažalost potreban.

Ženama omogućiti bezbolan porod nije mala stvar, a svakako je moguć.

Trenutno u OB Dubrovnik se može dobiti single shot od 08-16h. Kao da je porod nešto što se može naštimati po satu. Epiduralna ne postoji.

S obzirom da je Dubrovačka bolnica, opća bolnica, pokriva cijelu županiju, svakako mora postojati anesteziolog 24/7. Zašto taj isti anesteziolog ne može biti dežuran i za rodilište, ako već postoji u bolnici, to rodiljama nije jasno. Čak i u vrijeme "dostupno" 08-16, rodilje se odgovara od poziva anesteziologu.

Svatko treba imati mogućnost izbora. I ako je epiduralna nešto što rodilja želi dok donosi novo dijete na svijet, kako bi joj to najljepše iskustvo, ali i najveća bol bilo lakše, ne može postojati niti jedan opravdan razlog zašto takvo nešto ne bi bilo omogućeno u OB Dubrovnik.

Podržite inicijativu i omogućite svim budućim majkama mogućnost bezbolnog poroda.

Reason

Važno je da u 21.st imamo omogućenu zdravstvenu skrb kakvu zaslužujemo.

Bezbolan porod je jedna od bitnih stvari.