The petition was successfully confirmed.
Health

Omogućiti epiduralnu u OB Dubrovnik u 21.st

OB Dubrovnik
3.941 Supporters
39% achieved 10.000 for collection target
  1. Launched 24/10/2021
  2. Time remaining 18 days

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

S obzirom da je zdravstvena zaštita u 21.st znatno napredovala od npr. 18.st i da je epiduralna u skoro svim bolnicama naprednih zemalja, apsolutno normalna stvar, mislimo da je zahtjev za omogućavanjem epiduralne u OB Dubrovnik, zapravo smiješan, ali nažalost potreban.

Ženama omogućiti bezbolan porod nije mala stvar, a svakako je moguć.

Trenutno u OB Dubrovnik se može dobiti single shot od 08-16h. Kao da je porod nešto što se može naštimati po satu. Epiduralna ne postoji.

S obzirom da je Dubrovačka bolnica, opća bolnica, pokriva cijelu županiju, svakako mora postojati anesteziolog 24/7. Zašto taj isti anesteziolog ne može biti dežuran i za rodilište, ako već postoji u bolnici, to rodiljama nije jasno. Čak i u vrijeme "dostupno" 08-16, rodilje se odgovara od poziva anesteziologu.

Svatko treba imati mogućnost izbora. I ako je epiduralna nešto što rodilja želi dok donosi novo dijete na svijet, kako bi joj to najljepše iskustvo, ali i najveća bol bilo lakše, ne može postojati niti jedan opravdan razlog zašto takvo nešto ne bi bilo omogućeno u OB Dubrovnik.

Podržite inicijativu i omogućite svim budućim majkama mogućnost bezbolnog poroda.

Reason

Važno je da u 21.st imamo omogućenu zdravstvenu skrb kakvu zaslužujemo.

Bezbolan porod je jedna od bitnih stvari.

Translate this petition now

new language version

Why people sign

on 25 Nov 2021

Rodila sam u Varaždinu uz epiduralnu.

on 19 Nov 2021

Želim da žene imaju mogućnost da lakše rode,ja sam 4 puta prirodnim putem bez epiduralne i znam kako boli.
Neka moje kcerke i unuke manje boli.

on 11 Nov 2021

Jer sve žene imaju pravo imati mogućnost birati epiduralnu pri porodu

on 08 Nov 2021

Zbog toga sto smatram da se svakoj zeni treba pruziti prilika za epiduralnu.

on 07 Nov 2021

Zato što sam i sama trudna i htjela bih da žene bilo gdje imaju iste mogućnosti i uvjete poroda. I da uvjeti u kojima donosimo nova bića na svijet budu humanim okolnostima. I dalje se žene svugdje u Hrvatskoj bore za pravo na dostojanstveni porod, a često im je uskraćen. Nažalost, često čujem negativna iskustva žena vezano uz tretman u bolnicama.

Tools for the spreading of the petition.

You have your own website, a blog or an entire web portal? Become an advocate and multiplier for this petition. We have the banners, widgets and API (interface) to integrate on your pages.

Signing widget for your own website

API (interface)

/hr/petition/online/omoguciti-epiduralnu-u-ob-dubrovnik-u-21-st/votes
Description
Number of signatures on openPetition and, if applicable, external pages.
HTTP method
GET