Περιοχή: Ελλάδα
Εικόνα της αναφοράς Βασικά δικαιώματα διαβίωησς πολίτη
Κοινωνική πολιτική

Βασικά δικαιώματα διαβίωησς πολίτη

Ο αναφέρων δεν είναι δημόσιος
Η αναφορά απευθύνεται σε
Υπουργείο κοινωνικής αλληλεγγύης
3 Υποστηρικτικό 1 σε Ελλάδα

Ο εκκινητής του αιτήματος δεν υπέβαλε αίτηση.

3 Υποστηρικτικό 1 σε Ελλάδα

Ο εκκινητής του αιτήματος δεν υπέβαλε αίτηση.

1. Ξεκίνησε 2017
  2. Η συλλογή ολοκληρώθηκε
  3. Υποβληθέντα
  4. Διάλογος
  5. Απέτυχε

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΆ ΝΑ ΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ ΌΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, Η ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ..

ΕΠΊΣΗΣ ΌΣΟΙ ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Ή ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΌΠΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΝΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕς ΔΟΜΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑς ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ.

ΤΕΛΟΣ, ΟΠΟΙΟς ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΥΤΗ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΟΠΟΟΝ ΙΑΤΡΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑς. ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑς ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ

Αιτιολόγηση

Είμαι άνεργη 4 έτη, 48 ετών, διαμένουσα πριν το 2007 άλλα τέσσερα έτη {4} σε ξενώνες, θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας το 2002, έκτοτε αλλά και νωρίτερα υποχρεούμενοι να διαμένω με κάποιο φιλικό άτομο πληρώνοντας μέρος ενοικίου ή αργότερα απο 1998 και έπειτα υποχρεωτική διαμονή με τους συνταξιούχους γονείς και κάποια σεμινάρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. {Οαεδ}. Το αίτημά μου για το ΚΕΑ απορρίφθηκε επειδή οι γονείς έχουν σύνταξη, ως να είναι υπόχρεοι αυτοί να συντηρούν βασικές ανάγκες και όχι η κρατική πρόνοια.! Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.! Exω διαγνωστεί με χρόνια οδοντιατρική πάθηση-περιοδοντίτιδα- για την οποία δεν υπάρχει μέριμνα απο το δημόσιο σύστημα υγείας. Ο κοινωνιός ιστός ήδη διερηγμένος λόγω πεποιθήσεων παλαιότερων, συντηρητισμούκ, προκαταλήψεων έχει με την οικονομική αυτή κρίση να βρει όλες τις αφορμές και δικαιολογίες για να συνεχίσει να στοχοποιεί τον πολίτη και να του προτείνει λύση καμμία στην πραγματική ρεαλιστική πραγματικότητα, και να μην τον ερωτά ώστε να διαπιστώνει μάλιστα ποιός πραγματικά ενδιαφέρεται για κάποιεες βασικές και υπόχρεες -απο το κράτος αυτό τελοσπάντων- υπηρεσίες. Αντιθέτως με την άνοδο της ακροδεξιάς, μάλλον αρκετοί βρήκαν ιδανική λύση στο είδος προβλημάτων που τους απασχολούσαν. Θα πρέπει να έχουμε χρόνο ως πολίτες για ψυχαγωγία ή και εκπάιδευση, /όσοι ενδιαφέρονται/ και όχι όμηροι αυτών που δεν ενδιαφέρονται για την δική τους ζωή ή το μέλλον τους ~δεν ανήκουμε σε κάποια αίρεση ή σέχτα νομίζω, η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε, κι αν δεν ήταν θα έπρεπε να εφεύρει κάτι, ή τουλάχιστον να συμβαδίζει με την κοινή λογική.

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν υπήρξα κουραστική, *δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας

Σύνδεσμος προς την αναφορά

Εικόνα με κωδικό QR

Δελτίο αποκοπής με κωδικό QR

κατεβάσετε (PDF)

Νέα

• Petition wurde nicht eingereicht

στον/-ην/-ο 29.11.2018

Liebe Unterstützende,
    der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
    Ihr openPetition-Team

Συζήτηση

Ακόμα κανένα επιχείρημα υπέρ.

Ακόμα κανένα επιχείρημα κατά.

Βοήθεια για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών. Θέλουμε, να ακούσουμε τα αιτήματα σας παραμένοντας ανεξάρτητοι.

Προωθήστε τώρα