σχετικά με τη διακριτική μεταχείριση των προσωρινών υπαλλήλων στις ισπανικές δημόσιες υπηρεσίες κατά παράβαση της οδηγίας 1999/70/ΕΚ

Petitioner
606 supporters 606 in European Union

Collection finished

606 supporters 606 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Ο αναφέρων/η αναφέρουσα καταγγέλλει ότι οι ισπανικές δημόσιες υπηρεσίες παραβιάζουν την οδηγία 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου, της 28ης Ιουνίου 1999, σχετικά με τη συμφωνία πλαίσιο για την εργασία ορισμένου χρόνου που συνήφθη από τη CES, την UNICE και το CEEP, προσλαμβάνοντας προσωρινό προσωπικό υπό άνισους όρους σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Επισημαίνει ότι η ισπανική κυβέρνηση και οι διάφορες περιφερειακές κυβερνήσεις έχουν επανειλημμένα παραβιάσει την εν λόγω νομοθεσία καθώς για χρόνια δεν διοργανώνονταν διαγωνισμοί για την κάλυψη κενών θέσεων, και όταν τελικά προκηρύχθηκαν αφορούσε μόνο έναν πολύ μικρό αριθμό θέσεων σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των κενών θέσεων, ενώ το οι προσωρινοί υπάλληλοι που κάλυπταν για χρόνια τέτοιες θέσεις δεν είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς.

Link to the petition

Image with QR code